mandag 11. mars 2013

Helstekt lammestek

Hei dere

Her kommer oppskriften på helstekt lammestek med glasserte småløk og hvitløksstekte asparges bønner.

Utrolig godt!

Helstekt lammestek til 8 personer!

2 stk lamme stek på litt over 1 kg hver kg, 5 fedd hvitløk, 2 ss hakket timian, 2 ss hakket rosmarin, 2 ss salt, kvernet pepper ca 1 ts , 1 dl oliven olje, 1/2 l vann, 2 dl hvitvin

Do like this!
Lag små snitt i kjøttet, fyll med hvitløk, urter og pepper og salt som er blandet i olje. Stek begge i ovnen i midten til steketermomenter viser ca 67. det tar ca 2 timer på 170 grader. Den siste halvtimen tilsettes hvitvin og vann i det dype stekebrettet. lammeskjyen siles av og taes vare på. La den avkjøles i 10 min før den pakkes i aliminiumsfolie og håndkle og hviler mins 30 min. Den kan varmes i ovn fem minutter rett før servering for så å skjæres i skiver.



Glaserte småløk

1 kg småløk, 3 ss smør, 3 ss sukker, 1 ts salt, pepper

Do like this!
skrell løk, kok i lettsaltet vann i fem min til møre. avkjøl i iskaldt vann og sil av vannet. Brun smør og tilsett sukker. La sukkeret smelte, bli brunt og tilsett småløk. stek løk i 5 min så den er gyllen. salt og peppre. Legg løken i ildfast form og varm den ved 200 grader i 5 min før servering.




Hvitløksstekte aspargesbønner

1 kg asparges bønner, 1 dl hakket sjalottløk, 3 fedd hakket hvitløk, 100 gram smør, salt og pepper

Do like this
Rens bønnene, forvell i 5 min i masse fosskokende lettsaltet vann. avkjøl i iskaldt vann. sil av vann. Fres sjalottløk og hvitløk i smør. tilsett kokte aspargesbønner og varm dem i smøret. de kan varmes opp 3 min i 200 i ovn før servering.




Kremet sennepssaus

Lammekraft fra steking ca 5 dl, 2 ss dijonsennep, 1 beger creme fraiche, 1 ss sitonsaft, 1 ss sukker, salt og pepper, 2 ts maisennastivelse

Do like this
kok opp den silte lammekraften, tilsett sennep og  creme fraich, kok opp, smak til med salt, pepper, sitronsaft og sukker. jevn sausen med maisennastivelse utrørt i kaldt vann. Kjør sausen med en stavmikser slik at den blir slett og finn.






Party poteter (om ønsket)
Vi lagde i tillegg to poser små party poteter i ovn. Vi smører dem med olivenolje med havsalt, pepper og hvitløk.
Legg dem i stekebrett i ovnen ca 1 time (til møre)
De kan stå under lammesteken eller lages mens steken hviler.

Hvit potte, hvit skål med gull og rosa lysestake fra



Lykke til og ha en strålende dag!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar