lørdag 23. mars 2013

Lammelår med rødvinspærer

Hei dere!

Har dere kost dere på palmelørdag?

Vi lagde lammelår med rødvinspærer, chalottløk, aspargesbønner og småpoteter

Du trenger.
Et lammelår på 3,5 kg. 2 pk aspargesbønner, 1 nett chalottløk, 4 pærer, 1 pakke småpoteter, hvitløk, smør, kaffe, olivenolje, sukrin, koriander, rosmarin, timian, creme fraich

Sett ovnen på 190 grader. Smør lammelåret inn med en balanding av 2 ss olje, 5 ss hakket urter av timian, koriander og rosmarin. Lag snitt og putt in tilsammen 5 fedd hvitløk. Sett midt i ovnen med syeketermometer. Put litt løk i etter 30 min. Det skal nå ca. 70 grader. Det tar ca. 1,5 time. Kjøttet skal hvile 15 min. Etterpå.

Poteter. Vask, smør inn med olje. Ha over maldonsalt. Sett under kjøttet den siste timen.




Aspargesbønner. Vaskes og kokes i 5 minutter. Stekesså i 2 ss smør og litt hvitløk og finhakket chalottløk.

Chalottløk. Skrelles. Kuttes i to, stekes i smør med pepper. Til møre og gyllne.

Pærer. Skrell pærene. Del i deler rundt kjernen.
Lag laken. 5 dl rødvin, 2 dl sukrin, skallet av en appelsin raspet, saften av en presset appelsin, 3dråper stevia vanilje, 3ts kanel, 1ts muskat. Kok alt sammen. Ha oppi pærene. Kok 5 min. Ta ut pærene. Sil laken og spar den rene delen til sausen.

Saus. Bruk kraften som lammelåret har stekt i. Sil den. Ha den rene delen i en kasserolle. Tilsett laken fra pærene.tilsett 1 ss maisenamel. 1 halv kopp kokt kaffe. 3 ss creme fraiche. Litt pepper. Kom opp

Server! Nam!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar