søndag 10. mars 2013

Forrett- laks sashimi med granite og granateple

Hei dere

Her kommer oppskrift på gårsdagens forett, den ble helt ålreit om jeg skal si det selv:-)


Til 4 trenger man:
5 dl. Grapefruktjuice
1 dl. Sukker
1 dl. Vann



Lag sukkerlake ved å koke opp vann og la sukkeret smelte i det. Bland juice og sukkerlake. Hell over på en boks og la den bli frossen. Ved servering skraper du av blokken med en skarp skniv. Legg enten lett over eller la hver få en liten skål med dette i idten av tallerkenen.



Sashimi
600 g laks av sashimi kvalitet. Vi brukte Salma.
1 granateple
En bunt reddiker
Soyasaus
Washabi



Finskjør laks på skrå i tynne skiver. Legg laks på fat. Strøm granateplekjernene på. Så reddikker i tynne skiver. Sprinkle litt soyasaus på. Server med litt wasabi. Dekorer gjerne med litt orkideblomster.
Retten smaker godt med rosa Champagne, Cava, Prosecco( det brukte vi) eller Cremant.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar