torsdag 26. juli 2012

Blåskjell - Lett rett for fredag

Blåskjell

Det er lenge siden jeg har laget blåskjell nå og det er noe av det beste jeg vet!
Blåskjell er supergodt og veldig raskt å lage



Oppskrift til 2 personer

1 dl extra virgin olivenolje
1 løk
1/2 hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 liten boks tomatpure
1 flaske eplemost
1 dl hvitvin - kan sløyfes - erstattes med eplemost.
saften fra en halv sitron
pepper
finhakket fersk dill. ca 2 ss.
chilli etter ønske. Jeg bruker en halv finhakket.
2.5 kg blåskjell

Surr løk og hvitløk i olivenoljen tilløken er blank. Tilsett sitron, krydder, tomater, tomatpure og eplemost/vin. rør til det begynner å boble. Ha i blåskjellene. De skal være i skjellene, men skjellene vaskes/skrubbes godt. La småputre til skjellene åpner seg. da er de ferdig. OBS!! Skjell som ikke åpner seg må ikke spises.



Serveres med hvitløksbaguetter,  og eventuelt en liten salat on the side. Kan også serveres the french way - med french fries. Bon appetitt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar